Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Sammen om trivsel - et værktøj til tidlig opsporing

Trivselsevaluering 1 gang om året

En central metode i Opsporingsmodellen er de systematiske trivselsevalueringer af alle børn i alderen 0-6 år.  Trivselsevalueringerne skal hjælpe med at opdage børns eventuelle manglende trivsel på et tidligt tidspunkt.  Der gennemføres trivselsevaluering 1 gang årligt.

Samarbejde med forældre om trivselsevaluering

Samarbejdet med forældre er afgørende i forhold til et barns trivsel.  Det er forældrene der kender barnet bedst.  Hvis et barn trivselsevalueres i ’ekstra opmærksomhed’ eller i ’bekymring’, vil vi altid indkalde til et dialogmøde.

Dialogmødet kan også være aftalt på grund af konkrete observationer fra forældrene eller andre, der giver grund til at tale om barnets trivsel.

Det er vigtigt for os, at vi så tidligt som muligt inddrager forældrene til barnet. Det er forældrene, der kender barnet bedst, og de er en vigtig ressource, når vi sammen skal finde gode løsninger på, hvordan vi kan hjælpe barnet.

Med dialogmødet sikrer vi, at andre perspektiver på barnets trivsel kommer i spil, og det styrker et nuanceret afsæt for sammen at forbedre barnets trivsel.

Til dialogmødet kan det enten være fagpersoner fra barnets hverdag og forældrene, der deltager, eller man kan også vælge at invitere andre fagpersoner ind som for eksempel indsatspædagog, fysio- og ergoterapeut eller psykolog.

Overgangbeskrivelse 

Hvis et barn trivselsevalueres i ’ekstra opmærksomhed’ eller i ’bekymring’ skal det tilbud, som barnet kommer fra, udfylde en såkaldt overgangsbeskrivelse, som gives videre til det tilbud, barnet overgår til.  Det kan f.eks. være ved skift fra et dagtilbud til et andet eller ved overgang til skole.

I overgangsbeskrivelsen skrives vigtig viden om barnet, som det nye tilbud kan bruge til at tage godt imod barnet.

Forud som videregivelse af overgangsbeskrivelse indhenter vi samtykke hos forældremyndigheden til at videregive informationer fra ét tilbud til et andet.

Forældreportalen

I Aalborg Kommune bruger vi Rambølls Forældreportal. Forældreportalen er en digital portal, som samler de oplysninger, der er behov for i dialogen om dit barns trivsel. Vi bruger Forældreportalen i forbindelse med trivselsevalueringer og sprogvurderinger.

Læs om Opsporingsmodellen på Aalborg kommunes hjemmeside